Version française Nederlandse versie 

                        De Ferme d'Artagnan Vandaag en Morgen...
Ferme.Copyright.J.Breuer

VANDAAG bestaat onze Boerderij uit verschillende onderdelen : onze pluim­vee­houde­rij, onze gewassen, onze boom­gaarden met oude fruitvariëten (hoog­stam, Bigarreau Napoléon, Précoce Favorite, Reine-Claude Crottée, Priesse, Marie-Joseph d’Othée, Bon Pommier, Légipont, enz…) met prachtig klinkende namen voor on­geë­venaarde smaken en onze bloemen­tuin. Onze fruitteelt gebeurt volledig volgens de agromilieumaatregelen.


Onze kracht en eigenheid is ons door FAVV erkend atelier (EEG-modelgoedkeuring) : wij zijn in staat het gevogelte te bewerken terwijl we de bereidingsprocédés naleven en u bijgevolg producten kunnen garanderen die voldoen aan de huidige normen op het vlak van voedselveiligheid. 

U vindt er ook onze winkel waar u terecht kan voor onze fijne waren...

originele sculptuur van d’Artagnan door Alexander TARATYNOV die ook de auteur is van de sculptuur die aan de voet van de stadsmuren van Maastricht prijkt.

Onze naam (en die van d’Artagnan) staat voor fijne gastronomische specialiteiten.


De Ferme d’Artagnan,
de autenti­ci­teit van een streek
.


De liefhebbers van streekproducten zullen hun hartje kunnen ophalen met onze voor zijn foie gras en fijne stukken vlees geroemde vetgemeste mulard eend en onze koningin van de gastronomie van de Beneden-Maas, onze gans die vers verkocht wordt en/ of bereid volgens de traditionele ganzenrecepten en natuurlijk ook volgens het prestigieuze recept voor gans op wijze van Visé.

Onze know-how zit in de kwaliteit van de natuurlijke voeders, de keuze van de rassen en hun genetische kenmerken, de versheid van onze producten en hun bewaringswijze. Onze productie krijgt er die authentieke smaak door die zo gegeerd is door de meest veeleisende fijnproevers.

MORGEN

Het is in nauwe samenwerking met het Waalse Gewest, de landbouwdiensten van de Provincie Luik, het Agentschap voor Plaatselijke Ontwikkeling van de gemeente Oupeye, het Huis voor Toerisme van de Beneden-Maas, de Filière Avicole Wallonne, de APAQ-W of Waalse Dienst voor de Promotie van Kwaliteitsvolle Landbouw, de instantie voor certificatie “Procervic” en de confrérie de la Délicieuse Oie de Visé dat wij een gans met een origine (BGA) voorbereiden: de “gans van Visé”. .